Συζητήσεις επιχειρηματολογίας- Προετοιμασία για την 3η Διακρατική Συνάντηση στην Πάτρα, Ελλάδα, 23-27 Οκτωβρίου 2019

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ενηλίκων, ΜΚΟ, στη Δυτική Eλλάδα συμμετέχει και υλοποιεί το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2, “LessHateMoreDebate” για ενήλικες.
Συντονιστής του προγράμματος είναι το I.I.S. ISTITUTO D’ISTRUZIONE SUPERIORE «ENZO ANSELMO FERRARI» από την Μόνζα, Ιταλίας. Εταίροι του προγράμματος προέρχονται από 7 Ευρωπαικές χώρες:
• Το Ισπανικό σχολείο ενηλίκων Centre de Formaciód’AdultsBarceloneta από την Βαρκελώνη της Ισπανίας,
• τα Ιταλικά σχολεία ενηλίκων, Cpia «F. De Andrè», Lecco από το Lecco Μιλάνου, CPIA 2 NordestMilano από το Μιλάνο,
• ο Σουηδικός Οργανισμός Nordic European Mobility από την Στοκχόλμη,
• ο Oργανισμός REPERE ASSOCIATION – BACAU BRANCH από το Βουκουρέστι,
• το Επαγγελματικό σχολείο KaunasVocationalSchool of Household Services and Business από το Kaunas, Λιθουανίας,
• ο Πορτογαλικός οργανισμός Previform – Laboratório, Formação, Higiene e SegurançanoTrabalho, Lda από το Ponte de Lima , και
• το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων από την Πάτρα, Ελλάδα.

Στην Πάτρα, θα διεθαχθει η 3η Διακρατική Συνάντηση, από 23-27 Οκτωβρίου 2019, που θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αχαΐας, όπου οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα παρακολουθήσουν συζητήσεις επιχειρηματολογίας (debate)μεταξύ των Ελλήνων εθελοντών-φοιτητών του Πανεπιστήμιου Πατρών και ενήλικων εκπαιδευόμενων του Αχαϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων, πάνω στο θέμα: Μετανάστες: κτίζουμε γέφυρες ή τοίχους;

Στα πλαίσια της προετοιμασίας για την οργάνωση της 3ης Διακρατικής Συνάντησης, εθελοντές-φοιτητές του Πανεπιστήμιου Πατρών και ενήλικες εκπαιδευόμενοι του Αχαϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων, συναντήθηκαν στις 16.10.2019 και πραγματοποίησαν συζητήσεις επιχειρηματολογίας (debate), πάνω στο θέμα: Μετανάστες: κτίζουμε γέφυρες ή τοίχους;Θα ακολουθήσει επόμενη συνάντηση προετοιμασίας και συζήτηση επιχειρηματολογίας (debate) των εθελοντών-φοιτητών του Αχαϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων στις 21.10.2019.

Στη σύγχρονη εποχή όπου η τεχνολογία αναπτύσσεται ραγδαία, τα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα μεταβάλλονται συνεχώς, οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι έχουν ανάγκη να αποκτήσουν περισσότερες δεξιότητες σε μια Ευρώπη του μέλλοντος.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2, “LessHateMoreDebate” έχει ως κύριο στόχο τη δημιουργία μιας καινοτόμου ηλεκτρονικής πλατφόρμας ώστε οι εκπαιδευτικοί εκπαίδευσης ενηλίκων να εκπαιδευτούν σε αυτή. Σε συνέχεια θα εφαρμόσουν την μεθοδολογία debate (www.wedebate.org) σε συνεργασία με τους ενήλικες εκπαιδευομένους ή και με τους φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, ώστε να δημιουργηθούν συζητήσεις επιχειρηματολογίας ανάμεσα στους εταίρους του προγράμματος και να βελτιώσουν τις προσωπικές, επικοινωνιακές και κοινωνικές τους δεξιότητες.
Σχεδιάζουμε να βελτιώσουμε τις βασικές δεξιότητες των ενηλίκων εκπαιδευόμενων για να αποκτήσουν προσόντα και δεξιότητες για την αγορά εργασίας, να προωθήσουμε την ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία μας, να βελτιώσουμε την γνώση και την μάθηση της αγγλικής γλώσσας στους ενήλικες, μέσω της μεθοδολογίας debate (επιχειρηματολογίας), ζώντας όλοι μας σε μια κοινωνία με συνεργασία και αλληλοσεβασμό.

Επίσης, μετά το τέλος των εργασιών της 3ης Διακρατικής Συνάντησης, θα ακολουθήσει πολιτιστική επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, στις 26.10.2019.

Please follow and like us: