European Program ERASMUS+

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2, “Less Hate, More Debate”

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ΜΚΟ, στη Δυτική Ελλάδα συμμετέχει και υλοποιεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2, “LessHateMoreDebate”για ενήλικες.

 Οι συνεργαζόμενοι εταίροι προέρχονται από 4 χώρες . Συντονιστής του προγράμματος είναι το I.I.SISTITUTODISTRUZIONESUPERIORE «ENZOANSELMOFERRARI» από την Μόνζα, Ιταλίας. Εταίροι του προγράμματος είναι το ισπανικό σχολείο ενηλίκων Centre de Formació d’Adults Barceloneta από την Βαρκελώνη της Ισπανίας, τα Ιταλικά σχολεία ενηλίκων, Cpia «F. De Andrè», Lecco  από το Lecco Μιλάνου, CPIA 2 Nordest Milano από το Μιλάνο, ο Σουηδικός Οργανισμός Nordic European Mobility από την Στοκχόλμη, ο οργανισμός REPERE ASSOCIATION – BACAU BRANCH από το Βουκουρέστι, το επαγγελματικό σχολείο Kaunas Vocational School of Household Services and Business από το Kaounas, Λιθουανίας, ο Πορτογαλλικός οργανισμός  Previform – Laboratório, Formação, Higiene e Segurança no Trabalho, Lda από το Ponte de Lima και το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Στη σύγχρονη εποχή όπου η τεχνολογία αναπτύσσεται ραγδαία , τα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα μεταβάλλονται συνεχώς, οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι έχουν ανάγκη να αποκτήσουν περισσότερες δεξιότητες σε μια Ευρώπη του μέλλοντος. Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+KA2, “Less Hate More Debate”έχει ως κύριο στόχο τη δημιουργία μιας καινοτόμου ηλεκτρονικής πλατφόρμας ώστε οι εκπαιδευτικοί εκπαίδευσης ενηλίκων να εκπαιδευτούν σε αυτή. Σε συνέχεια θα εφαρμόσουν την μεθοδολογία debate (wedebate.org) σε συνεργασία με τους ενήλικες εκπαιδευομένους ηλικίας 16-70 με ελλιπείς δεξιότητες , ώστε να δημιουργηθούν συζητήσεις επιχειρηματολογίας ανάμεσα στους εταίρους του προγράμματος και να βελτιώσουν τις προσωπικές, κοινωνικές, επικοινωνιακές και διαπολιτισμικές τους δεξιότητές.

Ομάδα στόχος: Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν εκπαιδευτικοί εκπαίδευσης ενηλίκων,ενήλικες εκπαιδευόμενοι καθώς και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σχεδιάζουμε να βελτιώσουμε τις βασικές δεξιότητες των ενηλίκων εκπαιδευόμενων για να αποκτήσουν προσόντα και δεξιότητες για την αγορά εργασίας, να προωθήσουμε την ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία μας, να βελτιώσουμε την γνώση και την μάθηση της Αγγλικής γλωσσάς στους ενήλικες, μέσω της μεθοδολογίας debate (επιχειρηματολογίας), ζώντας όλοι σε μια κοινωνία με αλληλοσεβασμό και συνεργατικότητα.

Στη πρώτη συνάντηση για το πρόγραμμα που έγινε στο Στοκχόλμη, Σουηδίας 11-14 Νοέμβριου 2018, στην έδρα του σουηδικού οργανισμού Nordic European Mobility, έγινε παρουσίαση όλων των συνεργατών-εταίρων του έργου, ώστε η ομάδα του έργου να γνωριστεί και να αρχίσει η ουσιαστική πορεία αυτού. Ακόμη η συντονίστρια Renate Cumino, παρουσίασε το όλο πρόγραμμα, ανέθεσε αρμοδιότητες και καθήκοντα σε κάθε εταίρο και προγραμματιστήκαν οι δραστηριότητες του έργου:

 1) Πιλοτική εκπαίδευση των εκπαιδευτών ενηλίκων στην πλατφόρμα του έργου στην Μονζα του Μιλάνου Ιταλίας, τον Φλεβάρη του 2019

2) Παροχή μαθημάτων αγγλικής γλώσσας στους ενήλικες μέσω ενός blog “English@Edrissis”

3) Διδασκαλία γλώσσας σε μετανάστες

4) Εφαρμογή της μεθοδολογίας debate σε ενήλικες

5) Προγραμματίζονται 4  διακρατικές συναντήσεις στα πλαίσια του προγράμματος.

 Προγραμματίστηκε η επόμενη συνάντηση στην Μόνζα, Ιταλίας όπου οι καθηγητές του ινστιτούτου θα εκπαιδευτούν στην πλατφόρμα με την μεθοδολογία debate.

Το πρόγραμμα διαρκεί 2έτη (2018-2020) και φιλοδοξεί να συμμετάσχουν ενήλικες εκπαιδευόμενοι τουινστιτούτου μας οι οποίοι συμμετέχουν στα μαθήματα ξένων γλωσσών (Αγγλικά καιΙταλικά) καθώς και εθελοντές-φοιτητές πανεπιστήμιου Πατρών και όχι μονό οιοποίοι θα εκπαιδευτούν για να συμμετάσχουν σε αγώνες επιχειρηματολογίας (debate)και στην Ελλάδα και με άλλους εταίρους στην Ρουμανία τον Μάρτιο του 2020.  

Please follow and like us: